Jouw trap op maat laten maken


Bij TBW Trappen begrijpen we dat elke ruimte uniek is en dat een trap meer kan zijn dan alleen een functioneel element. Het is een cruciaal onderdeel van je interieur dat stijl en functionaliteit combineert. Daarom bieden we op maat gemaakte trappen die perfect passen bij jouw ruimte en stijl. Het kiezen van de basis voor jouw trap op maat is een belangrijke eerste stap in dit proces. Dit omvat het selecteren van het model van de trap, het beslissen of de trap open of dicht moet zijn, en het kiezen van het materiaal dat het beste bij je interieur past.

De basis voor jouw trap op maat

Houten trappen kunnen verschillende vormen en stijlen hebben. Qua vorm zijn er de steektrappen, onder- of bovenkwart trappen, halfslagen met een enkel- of een dubbel spil.  De keuze voor een bepaalde vorm hangt vaak af van de beschikbare ruimte in jouw woning. De stijl van de trap is natuurlijk volgens jouw voorkeur. Hieronder lees je welke vorm trap geschikt is voor welke soort ruimte.

Steektrap

Onze steektrappen zijn - hoe kan het ook anders - eenvoudig en rechtlijnig. De steektrap is de simpelste in zijn soort en vaak ideaal voor kleinere of smallere ruimtes. Ook is de steektrap vaak goedkoper dan andere vormen.

trap op maat steektrap

Onderkwart trap

Een onderkwart trap, ook wel bekend als een kwartsteek is een trap waarbij er onderaan de trap een bocht zit. Door de vorm van de onderkwart geeft deze trap de meeste mogelijkheden om de trap visueel aantrekkelijk te maken.

trap op maat onderkwart

Bovenkwart trap

Een bovenkwart trap, ook wel bekend als een steekkwart is een trap waarbij er bovenaan de trap een bocht zit. Door de vorm van de onderkwart is deze trap ideaal voor smalleren ruimtes.

trap op maat bovenkwart

Halfslag trap met een enkel spil

Een halfslag trap met een enkele spil maakt een halve draai rond een centrale spil. De halfslag trap is een ruimtebesparende oplossing en de meeste voorkomende vorm als het om een vaste trap naar zolder aangaat.

trap op maat enkele spil

Halfslag trap met dubbele spillen

Een halfslag trap met dubbele spillen wordt ook wel eens een dubbelkwart- of tweekwarten trap genoemd. De vorm van halfslag trap met dubbele spillen zorgt vaak voor een prettig beloopbare trap en wordt vaak toegepast in nieuwbouw of ruimtelijke woningen.

trap op maat dubbele spil

Kies voor een Open of Dichte Trap op Maat

Bij TBW bieden we zowel open als dichte trappen aan. Afhankelijk van jouw ruimte en smaak kies je één van de twee als basis voor jouw trap op maat.

Onze open houten trappen hebben geen stootborden tussen de treden, wat een gevoel van ruimte en lichtheid creëert. Dit is een goede keuze voor kleinere ruimtes of ruimtes met veel natuurlijk licht, omdat het de lichtstroom niet belemmert. Het biedt ook een modern en minimalistisch uiterlijk.

trap op maat eiken open

Onze dichte houten trappen hebben wel stootborden tussen de treden, wat extra veiligheid en stevigheid biedt. Dit is een goede keuze voor gezinnen met kleine kinderen of ouderen. Het kan ook nuttig zijn in ruimtes waar de trap naar een kelder of zolder leidt, omdat het helpt om de warmteoverdracht te beperken.

trap op maat eiken dicht

Kies Het Materiaal Voor Jouw Trap Op Maat

Bij TBW Trappen weten we dat het materiaal van je trap een wereld van verschil maakt. Het bepaalt niet alleen hoe je trap eruit ziet, maar ook hoe hij aanvoelt en hoe lang hij meegaat. Daarom bieden we een breed scala aan materialen aan, zodat je de perfecte match voor je interieur kunt vinden.

Ga je voor een strakke, moderne look? Dan is staal misschien wel iets voor jou. Stalen trappen zijn supersterk, gaan een leven lang mee en geven je ruimte een stoer, industrieel tintje. Als je houdt van een warme, natuurlijke uitstraling, dan is een houten trap de weg te gaan. We hebben verschillende houtsoorten in ons assortiment, elk met hun eigen unieke charme:

Eiken trap: Eikenhout is sterk en duurzaam, met een prachtige korrel die met de jaren alleen maar mooier wordt. Het is de perfecte keuze voor een tijdloze, klassieke trap.
Fraké trap: Fraké is een exotische houtsoort met een opvallende, gestreepte korrel. Het is duurzaam en geeft je interieur een uniek, werelds tintje.
Mahonie trap: Mahonie is een luxe houtsoort met een rijke, diepe kleur. Het is zeer duurzaam en geeft je trap een gevoel van elegantie en verfijning.
Vuren trap: Vurenhout is licht van kleur en heeft een subtiele korrel. Het is een veelzijdige houtsoort die in bijna elk interieur past.

En het mooiste is: je hoeft niet te kiezen voor één materiaal. Bij TBW Trappen kun je ook gaan voor een combinatie van materialen om je trap echt uniek te maken. Bij TBW Trappen vormen deze keuzes de basis van jouw op maat gemaakte trap. Door zorgvuldig te overwegen welk type trap en stijl het beste past bij jouw ruimte en behoeften, helpen we je een trap te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. En zit jouw optie er nu niet bij? Geen probleem! Neem contact op met jouw specifieke wens en dan maken we een offerte op maat. Neem vandaag nog contact met ons op om jouw perfecte trap te ontwerpen.